بیولوگ مس

بیولوگ منگنز

بیولوگ مس Biolog Cu

بیولوگ مس ترکیبی دو منظوره با خواص تغذیه­ ای، پیشگیری و مقاوم کننده گیاه در برابر عوامل بیماری ­زای باکتریایی و قارچی می­ باشد.

نقش تغذیه ­ای بیولوگ مس:

عنصر مس به عنوان کاتالیزور و فعال کننده آنزیم­ ها در گیاه عمل می ­کند. زرد شدن برگ ­های جوان و رو به زوال آن­ ها از جمله علائم کمبود مس است، ولی در اکثر موارد بین رگبرگ ­ها زرد می ­شود. در اثر کمبود شدید، رشد گیاه دچار اختلال می ­شود. همچنین کمبود مس باعث کاهش کیفیت و بازار پسندی میوه­ ها به ویژه در مرکبات می ­شود به گونه ­ای که در اثر کمبود شدید مس میوه­ های جوان تغییر رنگ داده، بد شکل شده و می­ ریزند. سایر میوه­ های باقی مانده روی درخت به طور کامل رشد نکرده، اسیدیته کمی داشته و مزه نامطلوب دارند. خاک­ های آهکی خاک­ های آلی، کاربرد زیاد کودهای حاوی فسفر، نیتروژن و روی کمبود مس را تشدید می­ کند. بیولوگ مس حاوی ۶ درصد مس قابل جذب و کلاته شده با EDTA بوده و جهت رفع کمبود عنصر مس در کلیه گیاهان زراعی و باغی مورد استفاده قرار می ­گیرد. به دلیل فرم کلاته مناسب و قابلیت انحلال بالا، به سرعت در دسترس گیاه قرار گرفته و کمبود عنصر مس را کاملاً جبران می ­کند.

 

ترکیبات:

نوع عنصر

مقدار (درصد)

مس

۶

بخش کلات شده (EDTA)

۱۰۰

 

راهنمای کاربرد:

محصول

میزان و نحوه مصرف

محلول پاشی

همراه با سیستم آبیاری

مرکبات

۵/۱ در هزار

۴-۳ لیتر در هکتار

سیب و گلابی

۵/۱ در هزار

۵-۳ لیتر در هکتار

پسته

۵/۱ ۱ در هزار

۴-۳ لیتر در هکتار

سایر درختان میوه

۵/۱ در هزار

۴-۳ لیتر در هکتار

گیاهان زینتی

۱ در هزار

۲-۱ لیتر در هکتار

گوجه فرنگی/فلفل/ بادمجان

۵/۱ در هزار

۴-۲ لیتر در هکتار

توت فرنگی

۱ تا ۵/۰ در هزار

۲-۱ لیتر در هکتار

سیب زمینی

۵/۱ در هزار

۴-۲ لیتر در هکتار

خیار/ هندوانه/ کدو

۵/۰ در هزار

۳-۲ لیتر در هکتار

ذرت

۵/۱ تا ۱ در هزار

۳-۲ لیتر در هکتار

نقش بیولوگ مس در کنترل بیماری‌ها:

با توجه به اینکه تعداد بسیاری از بیماری‌های گیاهی مربوط به قارچ‌های شاخه oomycota و باکتری‌ها می‌باشند، بنابراین توصیه می‌گردد این ترکیب قبل از ابتلا گیاه به بیماری استفاده شود. چنانچه بیولوگ مس با الگوی مناسبی مورد استفاده قرار گیرد، می‌تواند جایگزین سموم شیمیایی شده و مصرف سموم را در محصولات کشاورزی کاهش دهد. فرمولاسیون به کار رفته در این ترکیب باعث می‌شود سطح فنل، فیتوآلکسین و PR پروتئین‌های موجود در گیاه به حد مطلوب رسیده و در نتیجه آن، مقاومت طبیعی گیاه در برابر کلیه بیماری‌های گیاهی افزایش یابد.

برخی از بیماری­های قابل کنترل با بیولوگ مس:

محصول

بیماری

عامل بیماری

نحوه مصرف: محلول پاشی و مصرف خانگی

سیب/گلابی

آتشک

Erwinia amylovora

محلول­پاشی ۵/۱در هزار

سیب‌زمینی

پوسیدگی ساقه

Erwinia amylovora

محلول­پاشی ۱ در هزار

گوجه‌فرنگی/ فلفل

پوسیدگی نرم

Erwinia amylovora

محلول­پاشی ۱ در هزار

درختان میوه

شانکر باکتریایی

Pseudomonas syringae jpv. Syringae

محلول­پاشی ۲ در هزار

سیب

گموز (پوسیدگی طوقه و ریشه)

Phytophthora cactorum

مصرف خاکی ۴ کیلو در هکتار

گوجه فرنگی

پوسیدگی ریشه

Phytophthora cryptogea

مصرف خاکی ۳ کیلو در هکتار

گیاهان زینتی

پوسیدگی نرم

Erwinia Caratovora

محلول­پاشی ۱ در هزار

توت فرنگی

پوسیدگی ریشه

Phytophthora fragariae

مصرف خاکی ۳ کیلو در هکتار

خیار/هنداونه/کدو

پژمردگی

Erwinia tracheiphila

محلول­پاشی ۵/۰ در هزار

گوجه فرنگی

خال زدگی

Pseudomonas syringae pv. Tomato

محلول­پاشی ۱ در هزار

انگور

گال طوقه

Agrobacterium tumefaciens

مصرف خاکی ۳ کیلو در هکتار

مرکبات

شانکر باکتریایی

Xanthomonas exonopodis

محلول­پاشی ۵/۱ در هزار

ذرت

پوسیدگی استولرتی

Erwinia stewarti

محلول­پاشی ۵/۱ در هزار

پسته

گموز (پوسیدگی طوقه و ریشه)

Phytophthora spp.

مصرف خاکی ۴ کیلو در هکتار

مرکبات

گموز (پوسیدگی طوقه و ریشه)

Phytophthora spp.

مصرف خاکی ۴ کیلو در هکتار