بیولوگ مس Biolog Cu
بیولوگ مس ترکیبی دو منظوره با خواص تغذیه ای، پیشگیری و مقاوم کننده گیاه در برابر عوامل بیماری زای باکتریایی و قارچی می باشد.
نقش تغذیه ای بیولوگ مس:
عنصر مس به عنوان کاتالیزور و فعال کننده آنزیم ها در گیاه عمل می کند. زرد شدن برگ های جوان و رو به زوال آن ها از جمله علائم کمبود مس است، ولی در اکثر موارد بین رگبرگ ها زرد می شود. در اثر کمبود شدید، رشد گیاه دچار اختلال می شود. همچنین کمبود مس باعث کاهش کیفیت و بازار پسندی میوه ها به ویژه در مرکبات می شود به گونه ای که در اثر کمبود شدید مس میوه های جوان تغییر رنگ داده، بد شکل شده و می ریزند. سایر میوه های باقی مانده روی درخت به طور کامل رشد نکرده، اسیدیته کمی داشته و مزه نامطلوب دارند. خاک های آهکی خاک های آلی، کاربرد زیاد کودهای حاوی فسفر، نیتروژن و روی کمبود مس را تشدید می کند. بیولوگ مس حاوی ۶ درصد مس قابل جذب و کلاته شده با EDTA بوده و جهت رفع کمبود عنصر مس در کلیه گیاهان زراعی و باغی مورد استفاده قرار می گیرد. به دلیل فرم کلاته مناسب و قابلیت انحلال بالا، به سرعت در دسترس گیاه قرار گرفته و کمبود عنصر مس را کاملاً جبران می کند.
ترکیبات:
نوع عنصر |
مقدار (درصد) |
مس |
۶ |
بخش کلات شده (EDTA) |
۱۰۰ |
راهنمای کاربرد:
محصول |
میزان و نحوه مصرف |
|
محلول پاشی |
همراه با سیستم آبیاری |
|
مرکبات |
۵/۱ در هزار |
۴-۳ لیتر در هکتار |
سیب و گلابی |
۵/۱ در هزار |
۵-۳ لیتر در هکتار |
پسته |
۵/۱ – ۱ در هزار |
۴-۳ لیتر در هکتار |
سایر درختان میوه |
۵/۱ در هزار |
۴-۳ لیتر در هکتار |
گیاهان زینتی |
۱ در هزار |
۲-۱ لیتر در هکتار |
گوجه فرنگی/فلفل/ بادمجان |
۵/۱ در هزار |
۴-۲ لیتر در هکتار |
توت فرنگی |
۱ تا ۵/۰ در هزار |
۲-۱ لیتر در هکتار |
سیب زمینی |
۵/۱ در هزار |
۴-۲ لیتر در هکتار |
خیار/ هندوانه/ کدو |
۵/۰ در هزار |
۳-۲ لیتر در هکتار |
ذرت |
۵/۱ تا ۱ در هزار |
۳-۲ لیتر در هکتار |
نقش بیولوگ مس در کنترل بیماریها:
با توجه به اینکه تعداد بسیاری از بیماریهای گیاهی مربوط به قارچهای شاخه oomycota و باکتریها میباشند، بنابراین توصیه میگردد این ترکیب قبل از ابتلا گیاه به بیماری استفاده شود. چنانچه بیولوگ مس با الگوی مناسبی مورد استفاده قرار گیرد، میتواند جایگزین سموم شیمیایی شده و مصرف سموم را در محصولات کشاورزی کاهش دهد. فرمولاسیون به کار رفته در این ترکیب باعث میشود سطح فنل، فیتوآلکسین و PR پروتئینهای موجود در گیاه به حد مطلوب رسیده و در نتیجه آن، مقاومت طبیعی گیاه در برابر کلیه بیماریهای گیاهی افزایش یابد.
برخی از بیماریهای قابل کنترل با بیولوگ مس:
محصول |
بیماری |
عامل بیماری |
نحوه مصرف: محلول پاشی و مصرف خانگی |
سیب/گلابی |
آتشک |
Erwinia amylovora |
محلولپاشی ۵/۱در هزار |
سیبزمینی |
پوسیدگی ساقه |
Erwinia amylovora |
محلولپاشی ۱ در هزار |
گوجهفرنگی/ فلفل |
پوسیدگی نرم |
Erwinia amylovora |
محلولپاشی ۱ در هزار |
درختان میوه |
شانکر باکتریایی |
Pseudomonas syringae jpv. Syringae |
محلولپاشی ۲ در هزار |
سیب |
گموز (پوسیدگی طوقه و ریشه) |
Phytophthora cactorum |
مصرف خاکی ۴ کیلو در هکتار |
گوجه فرنگی |
پوسیدگی ریشه |
Phytophthora cryptogea |
مصرف خاکی ۳ کیلو در هکتار |
گیاهان زینتی |
پوسیدگی نرم |
Erwinia Caratovora |
محلولپاشی ۱ در هزار |
توت فرنگی |
پوسیدگی ریشه |
Phytophthora fragariae |
مصرف خاکی ۳ کیلو در هکتار |
خیار/هنداونه/کدو |
پژمردگی |
Erwinia tracheiphila |
محلولپاشی ۵/۰ در هزار |
گوجه فرنگی |
خال زدگی |
Pseudomonas syringae pv. Tomato |
محلولپاشی ۱ در هزار |
انگور |
گال طوقه |
Agrobacterium tumefaciens |
مصرف خاکی ۳ کیلو در هکتار |
مرکبات |
شانکر باکتریایی |
Xanthomonas exonopodis |
محلولپاشی ۵/۱ در هزار |
ذرت |
پوسیدگی استولرتی |
Erwinia stewarti |
محلولپاشی ۵/۱ در هزار |
پسته |
گموز (پوسیدگی طوقه و ریشه) |
Phytophthora spp. |
مصرف خاکی ۴ کیلو در هکتار |
مرکبات |
گموز (پوسیدگی طوقه و ریشه) |
Phytophthora spp. |
مصرف خاکی ۴ کیلو در هکتار |